Partnership with MT magazine

Column #EmotioneleIntelligentie | 28 januari 2018

Wanneer ik denk aan onze financiële sector, heb ik de reflex om eerst en vooral aan onze banken te denken. En aan de bankencrisis. Ondanks het positieve economische elan van de laatste kwartalen, blijft een wrange nasmaak hangen en is het wantrouwen in ons klassieke bankensysteem bij vele burgers en organisaties steeds latent aanwezig. Je kan gerust stellen dat dit terecht is of evenzeer onterecht.

Wat ik als (eind)gebruiker van financiële instellingen en banken kan vaststellen, is dat de sector de laatste jaren in een grote veranderingswave terecht is gekomen. Gedreven door enerzijds technologische evoluties als bijvoorbeeld blockchain, doorgedreven digitalisering en anderzijds door een veranderd verwachtingspatroon van de eindgebruiker.

Samen zorgen ze er voor dat de financiële sector op de helling staat… LEES VERDER

Column #EconomyofThings | 10 oktober 2017

Samen met onze COO nam ik deel aan een interessante Masterclass over blockchain-technologie. Als niet-IT organisatie is het voor onze medewerkers belangrijk om meer inzichten te verwerven in deze opkomende disruptieve technologie. Ik was vooral nieuwsgierig naar het verwerven van bijkomende inzichten over de potentiële impact op HR en HR-gerelateerde bedrijven. Net als wij waren er ook nog andere deelnemers aanwezig vanuit non-finance sectoren als food, automotive, energy. Dé hamvragen: waarom en hoe de komende jaren deze technologie integreren in onze business? Hoe lang is ons huidige organisatiemodel nog relevant?

Voor een aantal industrieën wordt blockchain nu al ingezet voor al wat met payments te maken heeft, maar deze technologie rukt ook op in… LEES VERDER

Meer MT Columns

Column #EmotioneleIntelligentie | januari 2018

Column #EconomyofThings | oktober 2017

Column #WhatsAppLeiders | juni 2017

Column #SmartNation | mei 2017

Column #België&DeWereld | maart 2017

Column #IWantToGetPhygital | december 2016

Marleen Smekens is Managing Partner Professional Recruitment and Columnist for MT magazine.

MT magazine provides 84 pages about business, Eight times a year. It’s all about Management & Leadership. MT magazine is for CEO’s and Company owners. An annual subscription is only €49 a year. SUBSCRIBE