Think future. Think growth. Think Mentorprise.

Ontgrendel het potentieel van jouw emotionele intelligentie!

Het geheime wapen van verbindende communicatie, sterk stressmanagement, gezonde assertiviteit of impactvol leiderschap? Het begrijpen en het managen van je eigen emoties en die van anderen. De term emotionele intelligentie is lang geleden reeds ontsproten vanuit wetenschappelijk onderzoek naar sociale intelligentie (Thorndike, - 1920 & Walker and Foley - 1973). Vanuit de wetenschap, en vanuit de psychologie in het bijzonder, zocht men lange tijd naar de origine van succes en geluk bij personen. Het vermoeden bestond dat successen niet louter door iemands cognitieve vermogen werden bekomen. 


In de jaren 90' van de 20ste eeuw ontstaat de term Emotionele Intelligentie voor het eerst (Salovey and Mayer - 1990). het boek “Emotional Intelligence: Why it can matter more than IQ” van Daniel Goleman in 1995 zorgt voor een grote doorbraak wereldwijd!


Eén van de belangrijkste uitdagingen bij het concept van EI was het ontwikkelen van geldige meetinstrumenten. Eén van de meest betrouwbare instrumenten die zo in de jaren 1990 zijn ontstaan, is de de vragenlijst van Dr. Reuven Bar-On. Deze vragenlijst vormde de basis voor de actuele EQ-i 2.0 vragenlijst.


Een baanbrekende benadering van Emotionele intelligentie, was dat Dr. Reuven Bar-On vaststelde dat een valabel EQ moet bestaan uit zowel emotionele vaardigheden als sociale vaardigheden.  (Bar-On, 1997, 2000, 2006). Sinds 1997 bestaat  het model uit vijf EI-schalen:  Zelfperceptie, Zelf-Expressie, Interpersoonlijk, Besluitvorming en Stressmanagement. De EQ-i 2.0 is niet zomaar een instrument. Het is de sleutel tot het ontwikkelen van leiders met veerkracht, empathie en impact. Met wetenschappelijk onderbouwde beoordelingen en diepgaande analyses biedt de EQ-i 2.0 een diep inzicht in uw emotionele intelligentie en die van teamleden, medewerkers, coachees, leiders, etc.


Goed om weten: onze EQ-i Masterclasses zijn ICF erkend!9.25 Core Competency Credits
6.75 Resource Credits for the certification course alone


Waaruit bestaat de EQ-i Masterclass?

Je gaat van start met het online Webinar, te volgen wanneer het jou past. Vóór aanvang van de eerste lesdag, zal je de EQ-i vragenlijst invullen en krijg je een 1 op 1 feedbackgesprek. Hét moment om persoonlijk je resultaten te bespreken met onze Certified EQ-i Coach.


Daarna gaan we van start met onze 2 lesdagen. We organiseren Masterclasses op locatie en Masterclasses online. Tijdens de hele looptijd geven we jou ook toegang tot het online learn center. Een platform waar je steeds op je eigen tempo informatie kan bekijken en waar je op het einde het EQ-i examen kan afleggen.


het examen is niet verplicht, maar certificeren kan erg interessant zijn voor Coaches. Je behaald hiermee ook ICF punten.  Ben je geslaagd op het examen dan ben je persoonlijk gecertificeerd!  


De EQ-i Masterclass bieden wij aan in het Nederlands, maar ook Engels of Frans zijn mogelijk. Bekijk nu de komende data en maak gebruik van onze Black Friday deals!
Masterclass november 2023

Online 

23 november

7 december

10u - 16uVolzet


Masterclass januari 2024

Online 

11 januari

25 januari

10u - 16uVolzet

Masterclass februari 2024

Mentorprise Mechelen

€ 1.695 

6 februari

20 februari

10u - 16u

Enter

Masterclass maart 2024

Online

€ 1.395 

5 maart

19 maart

10u - 16u

Enter

Masterclass april 2024

Mentorprise Mechelen

€ 1.695 

16 april

30 april

10u - 16u

Enter

Masterclass mei 2024

Online

€ 1.395 

7 mei

21 mei

10u - 16u

Enter
Mentorprise is reeds 20 jaar de vaste Partner voor de EQ-i 2.0 in België en héél Europa. We hebben intussen  +10 jaar ervaring in het opleiden van coaches, medewerkers en leidinggevenden in de materie van EQ.


"Eén van mijn Managers heeft uw Masterclass Emotionele Intelligentie bijgewoond om de sociale vaardigheden te verbeteren. Het effect van de cursus was diepgaand en resulteerde in een merkbare transformatie. Na de training toonde deze collega een betere mensgerichte focus en dit leverde haar een nieuwe rol op waarin ze de geleerde EQ-concepten en -praktijken kon toepassen."


Erik V. | CIO

"Met een divers marketingteam van 15 mensen, verspreid over Europa (België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië), kwam Covid-19 en de lock down hard binnen. In 2021 besloten we dat het tijd was om ons te concentreren op teamcohesie, communicatie en EQ. Mentorprise nam het hele team mee op een reis van zes maanden met groepssessies en individuele sessies."


Kurt M. | Marketing Director